Innovatieve Ideeën

Innovatie is het continu bij- en voorblijven van de huidige markt. Je ‘verouderde’ product of dienst kan dan nog wel goed werken, maar op een bepaalde manier niet meer zo goed aansluiten bij je klanten. Een kleine verandering, vernieuwing of aanpassing van het (productie)proces kan een groot verschil maken.

De betekenis van innovatie is vernieuwend. Maar wat kan er nog vernieuwend zijn als alles al gedaan is, of lijkt te zijn? Wat is er nog over naast je Unique Sellingpoints als je producten en diensten die je levert prima in orde zijn? Of wellicht toch niet? Hoe gaat je bedrijf om met ideeën en productieprocessen? Een frisse blik op jouw bedrijf en alles wat daarbij hoort, kan tot innovatie leiden en net dat zetje geven dat je nodig had.

Samen met ingenieuze plannen is dit toch wel de grootste kick aan mijn vak als creatieve consultant. Want wat kan ik bedenken m.b.t. jouw bedrijf, product of dienst en zo de omzet te vergroten? Een meer dan leuke uitdaging die alle grenzen overschrijdt.

Hoe kom ik op innovatieve ideeën voor jouw bedrijf?
Zoals je reeds hebt kunnen vernemen ben ik:
– Creatief, zowel in mijn denken als doen.
– Intuïtief
– Pragmatisch

In deze combinatie bekijk ik de mogelijkheden die jouw bedrijf, de producten en diensten, te bieden hebben en wat daar aan veranderd kan worden, dan wel vernieuwd. Alle ideeën zet ik systematisch voor je op papier en vervolgens maken we een keuze die betrekking heeft op de doelstellingen, haalbaarheid en wensen van jouw onderneming.

Vervolgens wordt het (vernieuwde) product of de dienst naar de (toekomstige) klanten op een strategisch bepaald moment gelanceerd.

Wellicht is het de overweging waard om ‘De Groene Route’ toe te passen voor je onderneming, mocht je dit nog niet in werking hebben gesteld. Ik duid hier op MVO en Duurzaamheid. Iets waar mens en bedrijf steeds meer interesse in krijgt en belangrijk gaat vinden. Wil je weten wat ik in deze voor je kan betekenen? Neem dan een kijken op de pagina genaamd ‘De Groene Route’.

No Cure – No Pay
In dit geval worden de kosten op een andere wijze berekend. Je betaalt nadat er resultaten behaald worden. D.m.v. een contract wordt vastgelegd wat de voorwaarden zijn.
Hetgeen dat wel direct in rekening wordt gebracht zijn de onkosten.
Er kan overigens ook over een projectprijs dan wel afkoopsom gesproken worden.

– Diensten en overige werkzaamheden: afhankelijk van de prijs die je er voor vraagt, de looptijd en te behalen omzet, komt het neer op 5% – 15% van de omzet op jaarbasis die extra wordt gegenereerd m.b.t. de innovatie die wordt doorgevoerd gedurende een nader te bepalen periode.
– Producten: 5% per verkocht product gedurende de verkoopperiode.
– Ledentoename: afhankelijk van de prijs van het lidmaatschap, de looptijd en te behalen omzet, kun je rekening houden met 5% per nieuw lid die gegenereerd wordt m.b.t. de innovatie die wordt doorgevoerd.

De kans is echter groot dat hier een ingenieus plan in verdwijnt ten behoeve van je onderneming. In dat geval overleggen we hoe de regeling dan zal worden toegepast, omdat ik in deze werk met een basistarief en bonusregeling.