05) Mediastrategie

Een mediastrategie is bepalen welke vorm van media je op welk moment waar gaat inzetten. Deze vormen kunnen zich overlappen en is ook wel bekend als Cross of Interlace media. In dit geval zijn alle vormen aan elkaar verbonden en als er bij de ene iets wordt ingezet of veranderd, heeft dat direct een gevolg voor wat er omheen gebeurd. Toeval bestaat in deze context niet, want alles is van te voren bepaald en ook het domino effect is reeds voorspeld waarop je tot een volgende actie over kan gaan.

Je kunt in dit geval heel strikt te werk gaan, precies volgens de gemaakte opstelling, op een op voorhand bepaald moment, maar dat raad ik af, want het gedrag van je klanten valt maar tot een bepaalde hoogte te voorspellen. Het zijn tenslotte geen robotten, maar mensen, unieke mensen, die ergens een gemene deler hebben en dat kan de interesse zijn voor dat wat je hen te bieden hebt. Dan heb je het al snel over zowel een praktische reden als een emotionele en dat zijn de twee punten waar je met al je media-uitingen op in kan spelen.

Er dient ruimte te zijn voor speling, improvisatie, aanpassingen en veranderingen, want dat zorgt er voor dat je ingaat op de effecten van je campagne, project, productie of event. De interactie tussen je klanten en hetgeen jij met je bedrijf, producten of diensten biedt. In wezen is er een blueprint van welke media je wilt inzetten, maar daar overheen een transparante laag met mogelijkheden die het geheel flexibel maken. Het is spelen met de data die je binnenkrijgt, inspringen op behoeften en vervolgens aanpassen van veranderingen. In deze continue beweging ga je met je klanten mee en zij weer naar jou toe. Tussendoor pik je nog andere zaken op die je wel of niet implementeert in je bedrijf, producten of diensten, om daarna een volgende stap te zetten, waar deze ook heen gaat en zo krijgen alle ingezette media een andere plaats.

Denk bij (Cross) media bijv. aan:
– Internet
– Mobiel
– Print
– Tv / radio
– Event
– PR en Marketing
– Social Media
– Promotion
– (E)-mailing
– Content

En daaronder vallen tevens talloze vormen die ingezet kunnen worden.
De vraag is: Welke wil je inzetten om je doel(groep) te bereiken?

Hierbij maak ik gebruik van het volgende stappenplan:
1) Bespreken van de mediamogelijkheden
2) Opzetten van Crossmedia opzet
3) Budgettering
4) Keuzes maken
5) Begroting opzetten
6) Strategie bepalen, incl. timeline
7) Uitvoeren

In dit gehele traject hebben we:
– ten eerste regelmatig contact over de stand van zaken,
– ten tweede hou ik alle documenten en verslagen nauwkeurig bij zodat je ten alle tijden inzage hebt,
– ten derde bespreken we de gestelde doelen, aanverwante zaken en voeren deze uit.

Bij het uitvoeren betrek ik diverse partijen om dit voor je te verwezenlijken. Dit uiteraard in samenspraak met jou.